Izdelava kovinskih peči in ostalih kovinskih konstrukcij

Kaminske peči

Vsi tipi kaminov – peči so izdelani iz jeklene pločevine 4-6 mm.
Obarvani so z ognjeobstojno črno barvo.
Po višini so deljeni v tri segmente.

V zgornjem segmentu

je komora za kroženje dimnih plinov, opremljena z loputo za regulacijo pretoka, na zunanji strani pa je polička, ki lahko služi tudi za gretje jedi in pijač (čaj, kava, vino). Izhod dimnih plinov je mogoč zgoraj ali zadaj. Cev za dimne pline je okrogla iz jeklene pločevine in pobarvana z ognjeobstojno barvo. Po naročilu ima lahko vgrajeno loputo za regulacijo dimnih plinov. Cevi izdelamo po naročilu v skoraj vseh dimenzijah, pri čemer oddaja toploto celotna dolžina dimne cevi.

V srednjem segmentu

je kurišče obloženo s šamotno opeko. Opremljeno je z dvignjeno rešetko za pepel in varovalno ograjico pred vratci. Vrata so drsna pri vseh okroglih tipih in navadna (s tečaji) pri oglati tipih. Na vratih (pri klasični izvedbi) sta zračnika za regulacijo dotoka zraka v zgorevalni prostor. Pri pečeh s steklom pa je zračnik vgrajen v predal.

Spodnji segment

služi za shranjevanje dnevne zaloge drv, kjer se drva dodatno osuše in delno ogrejejo za hitrejši vžig v kurišču. Obenem so drva v podnožju kamina tudi dekorativni element.

Dobro je vedeti:

  • Vsi tipi kaminov – peči, ki so prikazani na slikah so izdelani v kombinaciji s steklom in predalom ter v klasični izvedbi.
  • Kamine – peči kurimo samo z velikimi in debelimi poleni, ki dolgo in počasi gore.
  • Peči lahko priključimo na vsak dimnik z minimalnim premerom vsaj 120 mm.
  • Zaradi sevanja toplote mora biti kamin-peč odmaknjen od lesenih in drugih vnetljivih predmetov.
  • Po naročilu izdelamo stensko ploščo, kot tudi podložno ploščo, ki je pobarvana v barvi peči – kamina.
  • Na željo lahko v peč vgradimo tudi sistem za ogrevanje vode za nekaj radiatorjev.

Na vse peči dajemo 2 letno garancijo. Garancija ne velja za steklo, ki je vgrajeno na pečeh. Garancija za vse kamine bo najnovejša pridobitev v našem podjetju in to je certifikat o skladnosti o kaminskih pečeh in vložkih (smo v postopku pridobivanja).

ŽELITE PONUDBO?

Za vas izdelamo kovinske konstrukcije tudi po vaših željah.
Pokličite nas na 01 512 38 01 ali pa izpolnite obrazec za povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.